Werkwijze

Managen van innovaties is het begeleiden van het proces van een creatief idee naar toepasselijk verdienmodel. In de praktijk is de basis van het proces voor bestaande ondernemingen en voor opstartende ondernemingen gelijk.

Bij het tot stand komen van innovatieve concepten zijn veel verschillende factoren en actoren betrokken. Het gaat vaak om de competenties van de organisatie, investeringen waarbij (g)een budget beschikbaar is en een projectfase die investering in tijd reserveert op de bestaande activiteiten.

Voor de haalbaarheid van een inventie en/of innovatie van een project is het belangrijk de maatschappelijke vraag van nu en in de toekomst helder te krijgen in de opererende en de nieuwe markten. Aan de hand van een door ons ontwikkelde methode kan worden bepaald wie de probleemeigenaren zijn en hoe die betrokken kunnen worden in het proces.

Wij begeleiden u in het gehele proces om u te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe bedrijfsconcepten en de huidige onderneming te voorzien van een frisse wind richting de toekomst.

 1. Allereerst willen we goed onderzoeken wat de vraagstukken en mogelijkheden voor u en uw onderneming zijn. Een gedegen vooronderzoek helpt u en ons om te bepalen welke richting we op kunnen en/of moeten.

Denk aan:

 • Wat zijn de privé hartverlangens van de ondernemer?
 • Wat zijn de zakelijke hartverlangens van de ondernemer?
 • Welke hartverlangens zijn er uitgesproken door het MT en de medewerkers?
 • Welke verborgen mogelijkheden zien onze adviseurs met uw huidige activiteiten, processen en medewerkers?
 • Wat zijn de kerncompetenties van de onderneming en haar medewerkers en hoe kunnen onze adviseurs deze laten excelleren en/of transformeren zodat markttrends en kansen aangetrokken kunnen worden?
 • Welke belemmeringen/risico’s zijn er om de kansen te verzilveren en hoe pareren we deze?
 1. Vervolgens gaan we als Business Model Architect aan de slag om snel te komen tot een aantal business creaties. Gezamenlijk beoordelen we de mogelijkheden en kiezen een aantal om nader uit te werken tot business case met bijbehorende strategie.
 2. Zodra we dit hebben bepaald kunnen wij het gehele project voor u uit handen nemen.  U kunt leiding blijven geven en doorgaan met de dagelijkse activiteiten  zonder onder extra werkdruk te komen staan. We houden u natuurlijk volledig op de hoogte van de vorderingen.
 3. Zodra de projectfase is afgerond wordt er eerst een uitgebreide pilot uitgevoerd om nog eventuele onbekende factoren te herkennen en op te lossen. Zodra alle factoren onderzocht zijn helpen wij u met het voorbereiden van uw personeelsleden op de implementatie van het vernieuwde bedrijfsconcept die uw onderneming klaar stoomt voor de komende jaren.

De activiteiten die we voor u organiseren en uit handen kunnen nemen:

 • Projectmanager innovatie.
 • Ontwikkelen strategie.
 • Ontwerpen, bijsturen, evalueren van creatieve innovatieve bedrijfsconcepten.
 • Risico analyse uitvoeren.
 • Kosten/baten analyse.
 • Innovatievraag naar oplossing vertalen.
 • Haalbaarheidsanalyse

Wij hebben diverse specialisten in ons team voor diverse disciplines die in vrijwel ieder branche inzetbaar zijn. Bent u benieuwd of u klaar bent voor de toekomst? Wij komen graag met u in contact om te kijken of wij u kunnen helpen daar waar het nodig is.

Heeft u de !Daadkracht om ons contact formulier in te vullen en uw bedrijfsomgeving zeker te stellen?