2016 en 2017 de jaren van de waarheid! De nieuwe economie komt krachtig op stoom

Bent u klaar voor Duurzaam Rendement?

Waarom?

De Nederlandse Bank (DNB) heeft de verwachtingen voor de economische groei weer onder de loep genomen. Gerekend wordt nu op een groei op eigen kracht van 1,9 procent in 2016. Koopkracht herstel voor consumenten, licht herstel van werkgelegenheid, aantrekkende woningmarkt en toenemende investeringen.

Bovenstaande blijkt uit de halfjaarlijkse publicatie ‘Economische ontwikkelingen en vooruitzichten nr.10.

Ten aanzien van 2017 is DNB iets enthousiaster: een groei van 2,2 procent.  De groei over 2017 zal de hoogste zijn in tien jaar.

Toch is de toekomst anders

We moeten ons wel bewust zijn dat de economie er geheel anders uitziet dan in het verleden.

De uitdagingen om tot succes te komen zijn dan ook groot te noemen.

Wat betekent de nieuwe economie voor u? Klopt uw verdienmodel nog wel? Is de strategie future proof?  Het is dan ook niet vreemd dat een groot aantal ondernemers hun twijfels hebben over hoe het nu verder moet. Ze merken iedere dag dat de huidige klanten een gedaantewisseling ondergaan maar weten hier niet goed raad mee.

Top-5 Uitdagingen voor 2016

Vandaar dat ondernemers zich uitspreken over hun uitdagingen voor de toekomst. Onlangs is er uitgebreid onderzocht verricht onder het MKB. De resultaten liegen er niet om. Er is veel werk aan de winkel.

De onderzoeken wijzen uit dat de noodzaak voor vernieuwing en innovatie bij driekwart van de ondernemers speelt. De Top-5 van uitdagingen voor de toekomst van hun bedrijf liggen in het MKB met name op het gebied van:

  1. Strategie van het bedrijf (45%)
  2. Innovatie van producten & diensten (34%)
  3. Kwaliteit van het team (33%)
  4. Sales & Marketing beleid (28%)
  5. Technologische ontwikkelingen (26%)

Op het gebied van strategie denken de ondernemers met name aan het vernieuwen van hun business model, het innoveren van producten en diensten en keuzes maken om bepaalde dingen juist niet meer te doen.

De nieuwe technologische ontwikkelingen en de internettechnologie blijken duidelijke drivers om te innoveren. 74% van de ondervraagden geeft aan dat zij internettechnologie willen omarmen voor vernieuwing van producten en diensten.

Ook gaan ondernemers aandacht besteden aan hun team. Van belang daarbij is het motiveren van hun huidige team, het ontwikkelen van hun eigen leiderschap en de organisatiestructuur beter opzetten.

Knelpunt? Tijd vrijmaken voor strategie

Het nummer 1 knelpunt voor het realiseren van hun plannen voor 2016 is “tijd vrijmaken voor strategieontwikkelingen”. De waan van de dag wint het toch vaak van tijd nemen om na te denken over de toekomst van de organisatie. Vaak wordt er daarom meer aandacht aan sales en marketing besteed, puur omdat dit direct resultaat oplevert.

Oplossing?E BOOK MAXIMUM NEDERLAND

  1. Download hier het gratis E-book voor een stralende organisatie. Een doe het zelfpakket voor het aanleggen van een Duurzaam Rendement.
  2. Vraag hier informatie aan over Maximum Nederland waardoor u de juiste personen om u heen verzamelt met als doel om snel en adequaat uw knelpunten op te lossen en de kansen tot succes in 2016-2017 vergroten tot 110%. ( Geen dikke rapporten,geen theoretische adviezen of aanbevelingen. Wel adequate ondersteuning en blijvende verbeteringen doorvoeren tot de resultaten tastbaar worden).

De creatieve bedrijfsadviseurs van Maximum Nederland hebben dermate veel transferable skills dat ze zelfstandig of in teamverband 99,9% van alle issues kunnen wegnemen waardoor uw bedrijf ongeremd kan doen wat het moet doen; Duurzaam Rendement realiseren.

BEL ONS NU!  06-81882678

Geplaatst in maximum nederland en getagd met , , .