onderneming

Hallo 2015….. Eindelijk een stralende onderneming!

Ook al weer druk in de weer om nu eindelijk die stralende onderneming te bouwen. Die onderneming die vanuit zichzelf klanten aantrekt en zichzelf tot een goed rendement manoeuvreert? (relevantie, reputatie en onderscheidend vermogen )
De eerste maand van een veelbelovend jaar is alweer bijna voorbij. Heerlijk cliché maar wat gaat de tijd toch hard. Hoe bent u dit jaar begonnen? U heeft nieuwe voornemens, maar ja nu nog uitvoeren. Liggen die voornemens alweer onderaan een stapel? Kans dat de moed u de volgende maand al in de schoenen schiet. Tijd om nu echt maatregelen te nemen lijkt ons het beste voornemen van februari 2015.

Terugblik

Ondernemend Nederland heeft grotendeels te maken met overeenkomende situaties aan het begin van een nieuw jaar. Een terugblik naar het jaar ervoor zorgt voor conclusies die om verbeteringen vragen. Wat ging er goed en wat niet? Wat goed ging kan altijd beter en wat niet goed ging moet aangepakt worden. Tevens zijn we het afgelopen jaar via diverse bronnen geattendeerd op de veranderende economie en maatschappij.
Maar jammer genoeg brengen de dagelijkse bezigheden vaak een kink in de kabel wat betreft de goede ideeën voor de start van een nieuw jaar. Ideeën worden vastgelegd in een project die vervolgens blijft liggen. Dit is zo zonde.

Risico’s

Wat veel ondernemers door de dagelijkse beslommeringen vergeten is het in kaart brengen van de risico’s die in 2015 door de onderneming worden gelopen. Misschien wel in grote lijnen maar niet de diepte in. Dit kan zorgen voor een ongestructureerde paniek als er iets voor valt. En dit kost een onderneming meer schade dan men lief is. Zorg dat ook uw onderneming een gedegen risicomanagement heeft zodat op ieder vlak op de juiste manier kan worden ingesprongen als er onverhoopt situaties ontstaan die risicovol zijn voor uw onderneming.
Onze tip; start eens bij het huidige inkoopbeleid en inkoopmanagement. Beoordeel dit eens kritisch op de echte “spends” en waardetoevoeging. Tien tegen 1 dat hier een significant inkoopvoordeel te realiseren is dat direct aan het rendement is toe te voegen. Hoe? Vertellen wij u graag.

Kansen

Maar naast de risico’s moeten ook zeker de kansen in kaart worden gebracht. Doet een onderneming dit niet dan zullen eventuele mogelijke kansen aan hun neus voorbij gaan. Er zal niet op een adequate manier worden omgegaan waardoor potentiële nieuwe geldstromen verloren gaan. Zorg dus ook dat uw de kansen van nieuwe geldstromen in kaart brengt voor 2015 zodat u zodra deze zich aanmelden op de goede manier hiermee om kan gaan en die kansen kunt grijpen!
Onze tip; beoordeel eens alle bedrijfs-competenties. Benut u deze ten volle? Is er nog enig verborgen kapitaal te benutten? Waar? Vertellen wij u graag.

Hulp nodig met uw onderneming?

Dat is wat Maximum Nederland doet voor ondernemend Nederland. De expertises van onze business units zorgen dat u op elk vlak in uw business goed voorbereid 2015 in gaat. Wij kunnen u helpen met uw goede voornemens! Neem eens vrijblijvend contact op, wij sparren graag met u!

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.