MT blokkeert innovaties

Elon Musk staat natuurlijk bekend om zijn baanbrekende innovaties zoals de Tesla auto’s, de Mars Oasis als eenmalige busrit naar Mars en tientallen andere uitdagingen.
Is het eigenlijk wel  mogelijk, dat iedere ondernemer, met de juiste mensen en middelen om zich heen, een Elon Musk  kan worden?

Regelmatig schrijven we in onze blogs over het belang van innovatief vermogen binnen de onderneming.* Recent zijn er onderzoeken uitgevoerd die aantonen dat 56% van de directies ontevreden is over het innovatief vermogen van haar organisatie.
Wat ons opvalt binnen deze publicatie is het feit dat de onderzoekers met de vinger wijzen naar de CEO. De directie zou volgens de onderzoekers onder druk staan van de waan van de dag, zijnde: de aandeelhoudersbelangen op korte termijn te moeten dienen. Tevens zou men te weinig investeren in innovaties. Creativiteit zou doodgeslagen worden door verkeerde timing en prioritering.
Advies: Inspirerend management is in staat om alle operationele taken te delegeren aan zijn managementteam (MT) waardoor de inzichten voor langere termijn de nodige ruimte kunnen krijgen. Wellicht moet men binnen de organisaties hier eens aan werken.
Tip: Het CBS heeft onlangs aangegeven dat er 1,7miljoen bedrijven zijn. Maximum is er op ingericht om de 950.000 bedrijven( 56%) bij te staan.  We nemen het dagelijkse ‘gedoe’voor uw weg. Het resultaat zal zijn dat u wél tijd heeft om het innovatieve vermogen van uw onderneming te dienen.

Managementteam blokkeert innovaties
Wij hebben echter ook andere ervaringen dan die uit het bijgevoegde onderzoek. Wij ervaren dat ondernemers juist veel ideeën hebben voor de ontwikkelingen van hun bedrijfsactiviteiten. De ondernemers willen echt wel investeren, maar worden regelmatig in hun ‘hok’ teruggeduwd door het eigen MT. Het MT neemt een houding aan van: ”daar komt hij weer met een nieuw idee/plan/project. Ziet hij niet dat wij ons geheel over de kop werken om zijn bedrijf draaiende te houden? Ziet hij niet dat we dergelijke projecten er niet even bij kunnen doen?” Resultaat: De ondernemer wordt ontmoedigd en trekt zijn investering weer in. Gevolg: geen innovatie en hommeles in de tent.

Business Development
Maximum is de laatste jaren succesvol door het innovatief vermogen van ondernemingen en instellingen daadkrachtig te ondersteunen. In een vroeg stadium onderzoeken we het DNA en de kerncompetenties van de onderneming en de ondernemer. We onderzoeken de klant en de marktwensen en kansen om vervolgens nieuwe/vernieuwde business cases en verdienmodellen tot nieuwe geldstromen te verheffen.
Desgewenst vormen we een multidisciplinair projectteam om de ambities buiten zijn bedrijf te ontwikkelen tot winstgevende omzet/afzet te realiseren. Het MT wordt dus niet belast.
Pas als resultaten tastbaar zijn, presteren we de businesscases aan het MT.

U wilt ook werken aan uw broodnodige innovaties?
Onze bedrijfsadviseurs staan u graag bij met raad en daad; nemen het ‘gedoe’ bij u weg. Niet alleen als sparringpartners, maar ook als ondernemers die zelf ‘de handen uit de mouwen willen steken’.
Het uiteindelijke doel: is om ook van uw onderneming weer een gezond en goed winstgevend bedrijf te maken.

Hoe gaat dit precies in zijn werk?
Om precies te weten hoe dit in zijn werk gaat neem je contact op voor een vrijblijvend en vertrouwelijk gesprek.

Oplossing? Dat doen we samen
Vraag hier informatie aan over Maximum Nederland waardoor u  voor 395,- per maand verzekerd bent dat u de juiste personen om u heen heeft om snel en adequaat uw knelpunten op te lossen en de kansen tot succes in 2017 vergroten tot 110%. ( Geen dikke rapporten, geen theoretische adviezen of aanbevelingen. Wel adequate ondersteuning en blijvende verbeteringen doorvoeren tot de resultaten tastbaar worden).
! Daadkracht is een product van Maximum Nederland. www.max-ned.nl

Bart Mijnster

* Bekijk de blogs over Innovatief vermogen op de website van Maximum Nederland: www.max-ned.nlInterne link
Bron onderzoeken innovatief vermogen: http://www.ad.nl/economie/ceo-s-houden-innovatie-tegen~a6a65f2e/

Geplaatst in Uncategorized.