!que foi

Welkom terug!
Of mag je nog nazomeren? Hoe dan ook hoop ik dat je tot nu toe in ieder geval kunt terugkijken op een geslaagde zomerperiode.
Een zomerperiode waarin het werk gewoon doorgaat. Voor mij is dit in ieder geval een periode waarin ik met nieuwe dingen bezig ben. Ideeën verzinnen en uitwerken en alvast bedenken wat ik de laatste maanden van het jaar in de praktijk ga brengen.
De eerste dagen na je vakantie weer aan het werk. Weer terug en je hoofd helemaal leeg, uitgerust, en in een ontspannen sfeer weer aan het werk. Warm welkom geheten door je collega’s en je opgeruimde bureau.

Vaak duurt dit ontspannen uitgeruste gevoel helaas niet lang; door een (te) volle mailbox, een lange to-do-lijst en verschillende brandjes die geblust dienen te worden. Als ondernemer heb je vaak binnen een paar dagen alweer het gevoel weken aan het werk te zijn.

Inmiddels is de temperatuur weer gezakt van tropisch niveau naar lage-landen niveau.
Tijd dus weer om aan te pakken.
Door structuur aan te brengen in de (nazomer)chaos en eerst de primaire activiteiten aan te pakken kan je langer nagenieten van je rust. Maar hoe maak je nu de juiste keuzes? Welke activiteiten hebben voorrang? Het is belangrijk om eerst een gedegen inventarisatie te doen van de status van de klanten en de interne organisatie.

Stel jezelf de volgende vragen en kom tot de gewenste inzichten;
• Volgen de afdelingen en/of medewerkers nog de juiste koers?
• Wie heeft er hulp, sturing of advies nodig?
• Welke activiteit heeft focus nodig?
• Voor welke activiteit is het 5 voor twaalf? Waar zitten de knelpunten?
• Wat zijn de gevolgen van de aanstaande Brexit, de oplaaiende handelsoorlog tussen China en Amerika en de afzwakkende Europese economie voor mijn klanten, maar ook voor de eigen organisatie?
• Welke klanten zijn niet goed voor mijn organisatie (en zou ik op gepaste wijze afstand van moeten nemen)?
• Welke doelen en strategieën moet ik ontwikkelen voor 2020?
Zo zijn er nog meer en andere vraagstukken die een update nodig hebben. Na het verzamelen en onderzoeken van de verschillende (knel) punten is het zaak om deze goed in kaart te brengen en duidelijk te maken waar de nood het hoogst is.

Maximum Nederland helpt je om ontspannen resultaten te boeken als je onze extra daadkracht inschakelt. Je hebt dan de beschikking over juiste personen, producten en diensten om de organisatie vanuit elke denkbare situatie te helpen en op het groeipad te houden. Hierdoor ontstaat er rust en ruimte om te doen in de onderneming waar het allemaal om is begonnen. Het zorgt tevens voor de nodige rust voor directie, bestuurders, aandeelhouders en medewerkers.

Maximum Nederland helpt u en uw organisatie met kennis, kunde, lef en de noodzakelijke daadkracht.
Volgende vakantie dat uitgeruste gevoel langer vasthouden? Onthoudt dan dat de voorbereiding van een goed uitgeruste vakantie al begint voordat je op vakantie gaat. Het lijkt wellicht een uitdaging in de drukte van het alledaagse leven, maar Maximum Nederland biedt verschillende producten en diensten om jezelf en je organisatie tijdig te helpen.

Geplaatst in Uncategorized.