Topjaar voor een stralende onderneming

Weer een jaar achter de rug achter de rug! We kunnen eindelijk aan de slag met de voornemens voor de toekomst. Het is namelijk zo dat alle lichten op groen staan om er geen geweldig jaar van te maken. Eindelijk op weg naar die lang gekoesterde stralende onderneming.

Perspectief 2018
De Nederlandsche Bank voorspelt zelfs dat de hoge economische groei waarvan we dit jaar hebben mogen genieten, nog zeker tot 2020 aanhoudt. 2018 en 2019 worden dus ook topjaren De prognose voor 2018 is +3,1% en +2,3% voor 2019.
ZEER GOED NIEUWS is dat de consumptie van huishoudens tot 2020 toeneemt, net als de beschikbare inkomens ten gevolge van hogere lonen, lagere inkomstenbelastingen en lagere werkloosheid. Want dat betekent bedrijvigheid, kansen, mogelijkheden en werk voor een ieder.
De werkloosheid daalt in 2019 naar verwachting tot 3,5%, een percentage dat erg laag is voor onze begrippen.

Oorzaak van de opleving 2017
We moeten wel constateren dat de huizenprijzen de hefboom was een belangrijk een deel van de economische groei. DNB het zegt: ‘Het herstel van de huizenprijzen heeft tot nu toe een significante bijdrage aan de economische groei geleverd, via hogere vermogens van huishoudens, gestegen consumentenvertrouwen en toegenomen woninginvesteringen. In de raming neemt de huizenprijsstijging geleidelijk af,
Als we inzoemen op dit gegeven, blijkt dat Nederland eigenlijk aan een huizenprijsinfuus ligt.  DNB beschrijft het als volgt:. ‘Uit de analyse volgt dat ruim een kwart van de tot nu toe gerealiseerde conjuncturele opleving van het BBP aan het herstel van de woningmarkt kan worden toegeschreven. De invloed op consumptiegroei is aanzienlijk groter: zonder woningmarktherstel zou de particuliere consumptie 60% minder zijn toegenomen.’

Resultaat 2017 en perspectief voor u in 2018
Oeps!, Die uitspraak van DNB klinkt zorgwekkend. Heeft het overheidsbeleid van de afgelopen jaren een gedwongen schaarste gecreëerd en hierdoor herstel gerealiseerd?  Waar zouden we dan zijn zonder deze economische bijdrage van de huizenmarkt?
Heeft u nou echt veel gemerkt van de opleving in 2017? Heeft u werkelijk kunnen profiteren van rollende gelden?

Die nieuwe economie, die ons beloofd is, blijft een grote uitdaging! 
Uw omgeving is zich continu en onherroepelijk aan het veranderen. Zakelijke ambities om willen zetten in succes vraagt om vernieuwde inzichten. Alle hulp zullen we nodig hebben om relevant en onderscheidend te zijn ( en te blijven) Wij zullen u de komende maanden informeren over de nieuwe initiaiieiven waardoor u nog beter de kansen van de toekomst naar u toe kunt trekken. We zullen er over bloggen.

U wil al snel aan de slag met het bouwen aan een stralende onderneming? 
Download dan het GRATIS E-book ‘8 tips voor een stralende organisatie’ van Maximum Nederland.E BOOK MAXIMUM NEDERLAND
Een stralende onderneming manoeuvreert zich tot resultaten die boven de benchmark uitkomen en vanuit zichtzelf nieuwe klanten aantrekt.
Het E-Book staat vol met praktische tips en inspirerende inzichten om uw onderneming weer optimaal te laten renderen. ( zie link onderstaand) De kans dat u na het lezen van dit E-Book ook de wens uitspreekt dat u een “stralende” onderneming wil besturen is groot. Begin dan ook maar met lezen en laat ons weten wat u nog nodig heeft om uw persoonlijke en zakelijke idealen te realiseren. 10 tegen 1 dat ik u op weg kan helpen met de realisatie en het elimineren van ‘gedoe’**

** “het gedoe” staat synoniem voor alle activiteiten die u afhouden van uw focus: uw kerntaken waaronder sturen/leiden projecten rompslomp, aandacht voor personeelsgedoe, optimalisatie van proces, structuur struggel, achterblijvende resultaten, laatbetalers en kwakkelende kwaliteit en zo meer.

Download hier het gratis E-book voor een stralende organisatie. Een doe het zelfpakket voor het aanleggen van een Duurzaam Rendement.
Vraag hier informatie aan over Maximum Nederland waardoor u voor 395,- per maand verzekerd bent dat u de juiste personen om u heen heeft om snel en adequaat uw knelpunten op te lossen en de kansen tot succes in 2018-2021 vergroten tot 110%. ( Geen dikke rapporten, geen theoretische adviezen of aanbevelingen. Wel adequate ondersteuning en blijvende verbeteringen doorvoeren tot de resultaten tastbaar worden)

Stralende groet
Bart Mijnster

Geplaatst in Uncategorized.