ware voorspoed
zelfvertrouwen

Ware voorspoed

Voor u verder leest, zeg eens eerlijk tegen uzelf wat uw hart verlangens voor 2019 zijn? Als u minimaal 2 doelstellingen heeft en ze deelt met alles en iedereen dan zult u deze gemakkelijker realiseren als wanneer u dat niet doet. Een positieve "self fulfilling prophecy".

Bent u klaar voor nieuwe geldstromen in 2019?

Wat zijn uw organisatie en uw persoonlijke doelstellingen in 2019? Waar liggen voor u kansen om nieuwe geldstromen te verwezenlijken in het nieuwe jaar? Weet u al welke activiteiten en processen u hiervoor wilt gaan verbeteren? Waar verbindt u medewerkers met uw organisatie?

Nog even terugkijken

2018 stond vooral in het teken van ‘Eindelijk oogsten’. Hierdoor zijn veel organisaties met de nieuwste werk- en denkwijzen aan de slag gegaan. De nieuwste moderne snufjes en technologieën hebben zowel digitale als de technische middelen binnen bedrijven sterk beïnvloed. Zo is de manier van werken, het management, de visie en missie van veel bedrijven aan diverse invloeden onderhavig geweest. Dit is tweeledig, er zijn dieptepunten geweest maar ook successen behaalt.

Maximum Nederland ziet met regelmaat dat bedrijven die de lange termijnvisie uit het oog zijn verloren, bijvoorbeeld door dagelijkse routine, niet de beoogde successen van 2018 hebben behaald.

Sterker nog, er zijn vaak meerdere uitdagingen bijgekomen waardoor die gedroomde nieuwe geldstromen zijn belemmerd. Dan is het noodzakelijk om de Business case te verversen of een nieuw verdienmodel te vermarkten. Maar dan wel goed voorbereid en zeker niet op eigen houtje.

Natuurlijk was 2018 een bewogen jaar voor ons allen.

Veel mensen zijn nog steeds op zoek naar een betere toekomst. Het Trump effect hebben de verhoudingen binnen Europa voorgoed veranderd. Financiële zorgen in Italië, onrusten in Duitsland en Frankrijk, de effecten van de krapte op de Nederlandse woningmarkt en de tekorten bij onze zorgverleners.

De samenleving is dynamisch en ze veranderd onomkeerbaar. Het thema ‘terugverdienen wat we de afgelopen jaren verloren hebben’ is bepalend voor vele denkstijlen van ondernemers. De één wil nu juist doorpakken om zijn ambities waar te maken, de ander wil het liefst zijn bedrijf verkopen.

Blik op de toekomst

Vertalen we de lessen naar 2019 en verder dan zal het van cruciaal belang zijn om nu op de juiste manier naar het komend jaar te kijken en zal blijken of we de wake-up call ** van Dik Bijl niet uit het oog verloren zijn. **= Dik Bijl is een organisatiepsycholoog die de vierde industriële revolutie voorspelt in zijn boek ’alles wordt anders’. Hierin beschrijft hij de maatschappelijke trends waar je als ondernemer op korte en lange termijn op in moet kunnen spelen, vragen en ontwikkelingen. Zoals: Sociale innovatie en Entrepreneurship, robots in het MKB, zelfrijdend transport, 3D printen, Biotechnologie, Nanotechnologie, ondernemen zonder bank, multiculturele vraagstukken, etc. Organisaties die overeind willen blijven en willen excelleren staan in deze dynamische en bewegende tijden voor uitdagingen. Zij mogen de toekomst niet meer uit het oog verliezen en dienen tijdig voldoende vet op de botten te krijgen.   

Verandering de enige constante.

In mijn eerder Blog “Bent u al crises bestendig’ heb ik u het recept gegeven om conjunctuur ongevoeligheid te worden. Immers moeten de dagelijkse activiteiten & processen continu gevolgd worden en in goede banen worden geleid. Daardoor verhoogt de kwaliteit van output wat noodzaak is geworden. Is dit een feit dan zal dit dan resulteren in tijd, geld en energie besparingen. De verbetering van de cashflow kunnen direct gebruikt worden om nieuwe uitdagingen en die gedroomde nieuwe geldstromen te gaan ontwikkelen. Zo wordt de organisatie conjunctuur ongevoelig. Met vet op de botten kunnen weer wat stoten opvangen.

Om dit te bereiken zullen wel alle ogen en zielen gericht moeten zijn op verbetering & innovatie om zo toekomstige uitdagingen te zien, te accepteren en aan te kunnen (de stralende onderneming).

Om eindelijk aan de slag te kunnen gaan met voornoemde verbeteringen is het verstandig om externe professionals mee te laten kijken naar uw huidige situatie.   

Laat het nu ons vak zijn om de hartverlangens van ondernemers te realiseren.

Maximum Nederland is u graag van dienst met de nodige inspiratie, innovatie en daadkracht. We zijn gewend om lastige issues te benoemen en op te ruimen.

HOE? verzamel de juiste instrumenten om u heen.

  • !SOMS tijdelijk management geeft u direct toegang tot een ervaren, hooggekwalificeerde manager die u helpt bij het wegnemen van ‘gedoe’ waardoor u handen en tijd vrijhoudt om ongeremd te kunnen groeien.
  • Met Columbus 2.0 zorgen we dat u de juiste medewerkers selecteren om de toekomst effectief te zijn. Desgewenst leiden we ze vooraf op, scholen ze om tot specialist.Maximum Nederland helpt u ook graag met het groeien van de kennis en vaardigheden binnen uw organisatie.
  • !DOEN helpt u om uw medewerkers te ontwikkelen, te trainen, op te leiden of zelfs om te scholen waardoor toekomstplannen een betere fundering krijgen. Veranderingen succesvol implementeren begint met acceptatie van de verandering. Acceptatie realiseren is voor !Doen dagelijks werk.
  • Met onze businessunit !DAADKRACHT zult u een duidelijk inzicht krijgen van de mogelijkheden en nieuwe kansen voor nieuwe geldstromen binnen uw organisatie. ! Daadkracht ververst, vernieuwt bestaande verdienmodellen en realiseert creatieve bedrijfsconcepten met als doel nieuwe geldstromen te realiseren. Tevens helpen wij met een onderscheidende positie in de markt te realiseren. Het onderscheidende vermogen, ontwikkelen en implementeren we tot winstgevende businessconcepten binnen of buiten de bestaande organisatie.


  • Wij weten dat het klaarstomen van een organisatie voor de uitdagingen die het nieuwe jaar zullen brengen niet zonder slag of stoot zullen gaan. Het is niet gemakkelijk om de kwaliteit van de huidige processen in kaart te brengen, knelpunten en verbeterpunten te constateren en deze door te voeren zonder dat de dagelijkse werkzaamheden er last van hebben. Hierdoor is het aan te raden om gebruik te maken van de expertise van een betrouwbare en kundig partner zoals Maximum Nederland.
Geplaatst in Uncategorized en getagd met , , , , .